AVISO IMPORTANTE

viernes, 24 de julio de 2009

El pla d'emergència d'incendis a Catalunya passa a fase d'alerta

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) ha passat a la fase d'alerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat), després que l'incendi a Horta de Sant Joan (Tarragona) hi hagi entrat en fase de control aquest matí. Seguir leyendo el arículo

La Conselleria d'Interior recomana que s'extremi la vigilància, sobretot en totes les comarques catalanes a excepció de l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Ripollès i la Vall d'Aran. Alhora, es recomana limitar les tasques agrícoles en totes les comarques amb risc d'incendi a aquelles que siguin estrictament necessàries entre les 14.00 hores i les 19.00 hores.

El risc potencial d'incendi forestal continua sent molt alt, per la qual cosa es manté activat el nivell 3 del Pla Alfa a les muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell, Prades, bosc de Poblet, Serra del Montsant, les Gavarres, el massís de Cadiretes i els Ports de Tortosa-Besseit. Aquest nivell implica la restricció d'accés a la zona a aquelles persones que no siguin veïnes.

Interior recomana llaurar els camps de les comarques que es troben en un nivell 2 del Pla Alfa de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge, sobre tot el perímetre de zones urbanes, al voltant d'edificacions agrícoles, zones forestals i camps de rostolls.

Amb motiu de l'activació d'aquest pla, queden anul·lades les autoritzacions per calar foc, incloses les autoritzades expressament i extraordinàriament per la Direcció General del Medi Natural.




Saviendo esto:

El otro día ya tuvimos a los forestales en la tierra roja y nos dijeron que durante 3 días no podíamos estar por ay practicando bici ni cualquier otro deporte vamos lo que biene siendo lo mismo a que no se puede estar en ninguna zona de toda la montaña debido a los incendios que ya han debastado en toda España mas de 3000 hectareas y el peligro que lleva al estar el terreno tan seco así que abra que aguantarse y no tocar la bike hasta el lunes mínimo.Por favor respetar la palabra de los forestales y no circuléis por ninguna zona del DH de Alcover ya y que nos permiten tenerlo.

0 comentarios: